2010年01月29日

美味しいバングラデシュカレーの作り方

 ちょっとしたグザイと時間があれば美味しいのが作れます。
 友人直伝の味。やみつきになります。

Ingredients:
■材料

01. Chicken 1kg
チキン1kg
02. Oil(Salad/Olive) 1/4 cup
食用油(植物/オリーブ)1/4カップ
02. Water 2cups
水2カップ
03. Tomato 1(cut into 4-6 pieces)
トマト1つ(4,6等分)
04. Potatoes 2(cut into 4 pieces each)
ジャガイモ2つ(4等分)
05. Onion 1(Make Thin slices)
玉ねぎ1つ(スライス)
06. Ginger paste 1/2 tea spoon
生姜ペースト1/2カップ
07. Garlic paste 1 tea spoon
ガーリックペースト小さじ1杯
08. Garam masala 1/4 tea spoon
ガラムマサラ小さじ1/4杯
09. Chili powder 1/2 tea spoon
チリパウダー小さじ1/2杯
10. Turmeric powder 1/4 tea spoon
ターメリックパウダー小さじ1/4杯
11. Coriander powder 1 tea spoon
コリアンダーパウダー小さじ1杯
12. Cumin powder 1/2 tea spoon
クミンパウダー小さじ1/2杯
13. Salt 1-tea spoon
塩小さじ1杯

Process:
■手順

Step1: Use your pressure-coocker, put on weak heat and make it hot. Use the oil and put onion into it.
keep stiring until the colour of the onion become brown and than use garlic and ginger paste
and stir well. This time you can add little water.
圧力鍋をとろ火で加熱し、食用油と玉ねぎを加える
玉ねぎが茶色くなるまで炒めて、ガーリックと生姜ペーストを加え、さらに炒める
 このとき少量の水を加える

Step2: Add all the masalas and tomatoes and stir until you get a good looking curry paste.
すべての種類のマサラと、トマトを加えいい感じのカレーペーストになるまで混ぜる

Step3: Add Chicken and potatoes and stir well
チキンとポテトを加えてさらによく混ぜる

Step4: Add water and Don't forget to Add Salt and than close the cover of your pressure coocker,
keep it on weak heat for 10-15mins
水と塩を加えて圧力鍋のふたを閉め、10-15分ほどとろ火で温める
posted by 煩悩即菩薩 at 18:12 | Comment(0) | TrackBack(0) | 食事

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